Egy nagyon hasznos funkciót hoz az Android 12

Az Android 12 megjelenése még egy kicsit odébb van, valamikor a nyár végén számíthatunk a Google mobilos rendszerének legújabb verziójára, de most érkezett egy hír, ami egy rendkívül hasznos funkcióról árulkodik. 

Valószínűleg sokaknak ismerős az a szituáció, amikor meglátogat bennünket egy barát vagy családtag, és szüksége lenne a WiFi jelszóra, amit csak hosszas keresgélés után sikerül nagy nehezen előkeríteni. Az Android 10 és 11 már megoldást nyújt erre a problémára, de sokan nem ismerik a QR kódos WiFi jelszó megosztó funkciót. Az Android 12-nél a WiFi jelszó megosztás már beépül a közeli megosztás funkcióba, így a megbízható eszközök számára azonnal megadhatjuk hálózatunk jelszavát.

Ahhoz, hogy használni tudjuk majd ezt a funkciót valószínűleg mind a két készüléken Android 12-nek kell futnia. Azt még nem tudni, hogy ez a megosztás funkció milyen protokollt használ, biztonsági szempontól ez egy nagyon fontos kérdés. Hamarosan debütál az Android 12 fejlesztői kiadása, remélhetőleg erre is választ kapunk.

Addig marad a QR kódos megoldás, amit az Androidos mobilok többségén a Beállítások -> Kapcsolatok -> WiFi -> menüpont alatt érünk el a megosztani kívánt WiFi hálózaton belül.