Egy rakat fotón a Xiaomi hamarosan érkező csúcsmobilja

A Xiaomi várhatóan következő hónapban indítja el a Mi 10 sorozatot, ha hihetünk a pletykáknak február 11-én lesz a bemutató. Dizájn tekintetében eddig két lehetséges variációt láthattunk, de most érkezett egy újabb.


Az előlappal kapcsolatban nagyjából minden tiszta, a kijelző két oldalt ívelt lesz, és a szelfi kamerát a képernyő bal felső sarkában találjuk. Azt viszont nehéz lenne megmondani melyik hátlap lesz a befutó. A Mi Mix Alpha copy-ra elég kicsi az esély, de láthattunk egy Mi 9-hez hasonló beállítást is, plusz egy kamerával. A mostani képből már úgy tűnik inkább a Mi Note 10-re hasonlíthat a készülék, mert a negyedik modul el van különítve a többitől.

Ez a forrás azért tűnik hitelesebbnek mint az eddigiek, mert a mobil dobozáról és a töltőjéről is tett közzé képeket. Ezeken mondjuk a Pro variáns van, a múlt heti felvételen pedig elvileg a sima Mi 10 volt, így nem kizárt, hogy külsőre némileg fognak különbözni egymástól. Egyes képeken vízjel is látható, ami alapján Mi 10 Pro 5G-vel lőtték őket.

Az eszköz alján C típusú USB csatlakozó, SIM tálca, mikrofon és egy külső hangszóró van. A tetejére pedig egy zajszűrő mikrofon, infra port és egy másik hangszóró került. Pletykaszinten lehetett már hallani a 65 W-os gyorstöltésről, és a töltőadapteren lévő feliratból úgy tűnik ez nem csak kamu volt. Azt még nem tudni pontosan, hogy a Mi 10 mobilok mekkora akkumulátorral rendelkeznek majd, de a szintén 65 W-os töltéssel érkező Oppo Reno Ace 4000 milliamperórás telepét mindössze 28 perc alatt lehet teljesen feltölteni, így valószínű közel azonos időre számíthatunk a Mi 10 Pro esetében is.

Hivatalos bemutató dátum tehát még nincs, de valószínű legkésőbb az MWC-n leleplezik a Xiaomi új csúcsmobiljait.