Egy rakat új funkcióval bővül a Gmail

A koronavírus alatt nem csak a videochat alkalmazások kerültek előtérbe, hanem a különböző fájlmegosztó és fájlküldő alkalmazások is. Ennek hatására jött ilyen sok fejlesztés a Gmail-ra is.

Az elmúlt hetekben elég sok új funkcióval bővült a világ legnépszerűbb email alkalmazása. Integráltak a Google Meet-et a Gmailba, a napokban pedig bevezetésre kerültek az intelligens funkciók. Nagy segítség ez azoknak, akik otthonról dolgoznak és nem igazán értenek a számítógépekhez. Az üzenetküldőn keresztül megtekinthetjük a különböző Microsoft Office fájlokat is és a múlthónapban elérhetővé vált ezek szerkesztése a Google Drive-on keresztül is.

Annak érdekében, hogy a Gmail-ban küldött Office fájlok még könnyebben szerkeszthetőek legyenek, új gyorsparancsok kerülnek bevezetésre. Innentől akár egy kattintással meg lehet majd nyitni ezeket a fájlokat és szerkeszteni is lehet őket. Ha valaki rákattint erre a szerkesztési ikonra, a kiválasztott fájl megnyílik a Dokumentumokban, a Táblázatokban vagy a Diákban.

Az új parancsikon mellett a Gmail arra is emlékeztetni fog bennünket, hogy mikor érkezett fájl egy e-mailhez. Miután befejeztük a dokumentumunk szerkesztését, kiválaszthatjuk, hogy az eredeti e-mailt küldjük el egy frissített fájlal vagy egy teljesen új e-mail kerüljön kiküldésre.

Az új szerkesztési funkciók már elérhetővé váltak egyes felhasználók számára, de biztosan beletelik néhány hétbe mire mindenki megkapja őket. Első körben a céges ügyfelek és a Nonprofit szervezetek tudják majd használni, de idővel az összes Gmail fiókban megjelenik majd ez a funkció.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.