Egyre több OLED kijelzős tablet jöhet a következő években

s8

Egy új jelentés szerint a következő években egyre több OLED kijelzős tablet érkezhet meg a piacra. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről, mire lehet számítani.

A tabletek piaca a koronavírus járvány előtt egyre kezdett csökkenni, viszont utána nagyon gyorsan növekedett és ez a tendencia most is látható, igaz lassulóban van.

Ennek az az oka, hogy a járvány idején az oktatáshoz és a munkához szinte elengedhetetlen volt valami digitális eszköz, amin elvégezhetjük a feladatainkat.

A napokban megjelent jelentések szerint van olyan része a tablet piacnak, ami még tovább növekedhet, ez pedig nem más, mint az OLED panellel felszerelt gépek piaca. A Samsung a Galaxy Tab S szériában már évek óta ezt a kijelző technológiát használja, más márkák viszont eddig leginkább csak LCD paneleket használtak.

Tavaly viszont valamilyen szinten változott a felállás, hiszen a Huawei és Lenovo is előrukkolt olyan tablettel, ami OLED panellel van felszerelve. Ez a számokon meg is látszódik, viszont még mindig alacsony a növekedés a drágább technológia miatt.

2024-ben viszont áttörés várható, hiszen állítólag az Apple is piacra dobhatja első OLED kijelzős tableteit, emellett más márkák is előrukkolhatnak hasonló megoldással.


Forrás