Egyre többen vásárolnak okosórákat, amit a számok jól mutatnak

wtahc

Folyamatosan növekednek az okosóra eladások világszerte, ami mutatja, hogy az emberek körében egyre népszerűbbek ezek a termékek ami az eladási számokban is megmutatkozik.

crypto50

A legújabb elemzések szerint a 2021-es év második időszakában nagyon jól fogytak az okosórák. Ha valaki figyeli a viselhető eszközök piaci részesedését és olvasta az első negyedéves jelentést, akkor azt hiheti, hogy újra ugyan azok az eredmények születtek.

okosóra

Az Apple továbbra is vezeti a piacot 28%-os részesedéssel. Ez nagy fegyvertény főleg annak tükrében, hogy idén még nem mutattak be új terméket. Ez a szám a harmadik negyedévben tovább növekedhet, hiszen heteken belül bemutathatják az Apple Watch 7. szériáját.

A második helyen a Huawei foglal helyet, ami 9.3%-kal követi a listavezetőt. Egyes források szerint a Huawei okostelefon piaci nehézségei az  okosóra piacra is kiterjedhetnek. Így kérdéses, hogy a következő időszak eladási számai hogyan alakulnak majd.

A harmadik helyre kúszott fel a Samsung 7,6 %-kal. Az új okos órájukat két hete mutatták be, így attól függenek majd az eladási adatok. A nagy kérdés,hogy mennyire lesz népszerű a Samsung Galaxy Watch 4 sorozat az új Google Wear OS rendszerével. A top 5 további helyeit az imoo és a Garmin foglalja el. Utóbbi nagyot ment az előző negyedévben, így férhetett be a legjobbak közé.

okosóra

AZ elemzésből kiderül, hogy a Q2-es időszakban az Apple Watch Series 6 volt a legnépszerűbb, amit a Watch SE követett. A harmadik helyen a Samsung Galaxy Watch Acitve 2 okosóra szerepel, utána az Apple Watch Series 3 és az lmoo Z6-4G.

A kérdés az, hogy a kínai gyártók mennyire fognak beleszólni a jövőben ebbe a listába, hiszen a Xiaomi, Oppo, Realme, Oneplus is belekezdett az okosórák forgalmazásába.


Forrás