Egyre többen vásárolnak okosórákat

A napokban megjelent a Q2-es negyedév eladási statisztikája az okosóra piacról, ami azt mutatja, hogy egyre többen vásárolnak okosórát. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban.

Az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak az okosórák a felhasználók körében, amire nagyon jól reagáltak a gyártók is, hiszen egyre bővül a termékpaletta, valamint egyre jobb specifikációkkal érkeznek meg a termékek.

A napokban megjelent a legújabb kimutatás, ami a 2022-es és Q2-es időszakát veszi szemügyre az eladási adatok tekintetében, ez pedig azt mutatja, hogy a globális kereslet az okosórák iránt növekszik.

A Canalys készített egy remek kimutatást, amiben láthatóak az előző évi eredmények is, illetve rangsorolva is megtalálhatjuk a legnagyobb okosóra gyártókat. Az első helyen az Apple áll, a maga 8,4 millió darabos okosóra eladásával, ami a piac 26,4%-át teszi ki. Ez 6%-os növekedést jelent a cég számára. A második helyen a Samsung helyezkedik el, 2,8 millió darab leszállított okosórával, ami a piac 8,9%-át teszi ki.

A dél-koreai cég 58%-os növekedést tudott felmutatni, ami elég nagynak tekinthető, főleg úgy, hogy ebben az eredményben nincsenek benne a most megjelent Samsung Galaxy Watch 5 széria tagjai. A harmadik helyen is egy ismert gyártó helyezkedik el a Huawei személyében, ők 14%-ot tudtak növekedni, ami a piac 8,3%-os részére volt elegendő.


Forrás