Elérhető lett, majd el is tűnt a Play Áruházból a Gmail Go

Már nem csak az Android Go felhasználók részére érhető el a kevesebb tárhelyet és memóriát fogyasztó Gmail Go alkalmazás.

A Gmail Go alkalmazás már nem mondható újdonságnak az Android Go rendszer használók körében. Mint tudjuk az Android Go operációs rendszert a Google azokra a mobiltelefonokra tervezte amik gyenge hardverekkel rendelkeznek. Az Android Go-hoz telepíthető applikációk kevesebb RAM-ot és tárhelyet foglalnak és kevesebb adatot fogyasztanak azokkal ellentétben, mint amiket a normál Android rendszerre telepíthetünk. Az adatforgalom mindig is egy kényes pont volt a felhasználók körében, úgy tűnik, hogy ezt a Google-nél is tudják, ezért úgy gondolták, hogy elérhetővé teszik a Gmail Go-t azon felhasználók részére is, akik nem Android Go-t használnak.

Persze nem csak a fentiek az előnyei az appnak, hanem az akkumulátort sem meríti úgy mint az alap Gmail alkalmazás. A hivatalos közlemény szerint már mindenki számára elérhető a Gmail Go a Google azonban ezt követően mégis leszedte a Play Áruház kínálatából pár napra, majd újra elérhetővé tette. Azoknak akinek a fentiek felkeltették az app iránti érdeklődését mindenképp érdemes kipróbálniuk, fontos megemlíteni viszont, hogy régiótól függően változhat az alkalmazás elérhetősége.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.