Érkezhet egy hajlítható kijelzőjű Xiaomi telefon, a Mi MIX 4 Pro Max néven

A hírek és pletykák alapján arra következtethetünk, hogy az idei évben több gyártó is bemutathat hajlítható kijelzőjű készüléket, mivel a Samsung Display hajlítható kijelző után megnőtt a kereslet a gyártók részéről. Ilyenek például a Google, Xiaomi és az Oppo. Mindegyik cég másfajta konstrukcióval készül, viszont ez nagyban feldobhatja a hajlítható kijelzőjű mobilok piacának alakulását.

A Xiaomi először a 2019-as évben mutatott be hajlítható kijelzőjű készüléket, de azt nem dobták piacra, így várat magára egy új telefon megjelenés ebben a kategóriában is a cégtől. Az új hírek szerint, az új készülék lehet, a Xiaomi MI Mix 4 Pro Max. A forrás úgy tudja, hogy még idén megjelenhet ez a modell.

Az információk alapján a TCL leányvállalata, a China Star Optoelectronics Technology gyárthatja a kijelzőket ehhez a telefonhoz. Dizájnra a Huawei Mate Xs-re hasonlíthat majd és összecsukott állapotban a kijelző 6,38 colos lehet.

Persze a hír, miszerint a Samsung Display kijelzőket szállít majd a Xiaomi-nak nem változott meg, hiszen a Samsung befelé hajlítható kijelzőket értékesít, a Samsung Galaxy Fold száriához hasonlókat.

Az idei év több elemző szerint hatalmas ugrást jelenthet a hajlítható kijelzőjű mobiltelefonok piacának, így a piacot uraló Samsung vetélytársakat kap, ami azt jelenti, hogy nagyobb fejlődéseket láthatunk majd minden cég részéről.