Érkezik a gyerekeknek szánt Instagram

Az Instagram egyes források szerint azon dolgozik, hogy egy olyan verziót készítsen el a gyerekek számára, amit ők is biztonságosan használhatnak. Ez nem lenne meglepő, hiszen számos alkalmazásgyártó cég próbálja az alkalmazásait gyerekeknek is elkészíteni. Ilyen például a Facebook is.

Az Instagram egy népszerű közösségi média platform, aminek a célja, hogy minél több felhasználót érhessen el és minél több ember használja. Egy legutóbbi biztonsági intézkedésben lehetőséget adott arra a cég, hogy beállíthassanak egyes biztonsági funkciókat annak érdekében, hogy a gyerekek egészségi és biztonsági élményeit biztosítani tudják. Emellett, a frissítés után már a 13 év alattiak nem tudnak beregisztrálni az oldalra.

A cég vezetője Adam Mosseri is megerősítette a hírt, hogy dolgoznak egy gyerekeknek szánt platformon, ami az Instagram gyermekbarát változata lesz. Elmondta a cég vezetője azt is, hogy nagyon nehéz megszűrni és azonosítani a személyek életkorát, hiszen a legtöbb esetben nem kapnak megfelelő mennyiségű adatot a felhasználóról. Az Instagram anyavállalata már rendelkezik gyerekeknek szánt alkalmazással, ilyen a Messenger Kids platform, ami a gyerekek biztonságos és egyszerű kommunikálását szolgálja. Ez lehet az alapja ennek az új verziónak.

Az ezzel kapcsolatos leírás így szól:

“Egy új ifjúsági pillért építünk a Közösségi Termékcsoporton belül azért, hogy két dologra összpontosítsunk: a) felgyorsítjuk integritási és adatvédelmi munkánkat, hogy a lehető legbiztonságosabb élményt biztosítsuk a tizenévesek számára, és (b) az Instagram egy olyan verzióját építjük, amely lehetővé teszi a 13 év alattiak számára, hogy először biztonságosan használják az Instagramot.”

Forrás