Európában is kapható lesz az Essential Phone?

Annak ellenére, hogy a bemutatót követő egy hónapra ígérték az Essential PH-1 érkezését, még mindig nem lehet hozzájutni a készülékhez, a cég kulcsfontosságú emberei pedig sorra hagyják el a vállalatot.


Elsőként a kommunikációs igazgató Andy Fouché hagyta ott az Essential-t, de most a marketing részleg alelnöke is távozott posztjáról a pénteki felmondás után. Már több mint egy hónap telt el a mobil bemutatását követően és július 10-re lett volna esedékes az értékesítés első napja, de azóta még semmit nem tudni Andy Rubyn mobiljáról. Az egyik külföldi szolgáltató szóvivője már megerősítette, hogy náluk kapható lesz a PH-1, de ezen kívül elég haloványak az információk az érkezéssel kapcsolatban.

Valószínűleg nem pénzügyi okokból származhatnak az eddigi problémák, mivel a cégnek 300 millió dolláros háttere van, ami teljes mértékben elegendő lehet. Ugyan hivatalos közlemény nem érkezett, de a legfrissebb pletykák alapján az Egyesült Államokon kívül még Japánban, Európában és egy Egyesült Királyságban is hozzájuthatunk majd a készülékhez. Az eddigi közlemények alapján 700 dollárba fog kerülni a telefon, ezért az összegért pedig 5,7 hüvelykes 19:10-es képarányú megjelenítőt kapunk, a számítások elvégzéséről pedig a Qualcomm Snapdragon 835 lapkája lesz a felelős.