Fontos változás a Google Fotók szolgáltatásban

google-fotók

Több millióan használják képek tárolására a Google felhőszolgáltatását. 2021 júniusától változnak a felhasználási szabályok, amikre érdemes odafigyelni.

INLOCK

Ahogyan várható is volt, a Google 2021 júniusától, már nem tárolja magas minőségben a képeket az ingyenes verzióban. A cég megváltoztatja a tárolással kapcsolatos felhasználói feltételeket.

google

Az új tárolási szabályzat életbelépése után június 1-től megmarad magas minőségben és a tárolási korlát alól mentesül minden olyan fénykép és videó, ami a hatálybalépés előtt készült és biztonsági másolatot készített róluk a felhasználó.

Fontos tisztázni, hogy az ingyenes 15 GB-os tárhely ez után is marad, csupán gyengébb minőségben érhetőek el majd a fotók. Ha a felhasználó kezdi elérni ezt a tárhely korlátot, akkor értesítést fog kapni e-mailben és az alkalmazáson keresztül is. Azt is láthatja majd, hogy milyen gyakran készít biztonsági mentést a fotókról és videókról.

A kiváló minőségű fotók tárolási szintjének a neve Storage saver lesz.

A Google bevezet egy olyan kisegítő eszközt is, amivel meg lehet különböztetni azokat a fotókat, amik biztonsági másolatot kaptak. Ez olyan képeket és videókat is megjelenít, amik elmosódottak vagy túl nagyok. Ezeket könnyen törölheti a felhasználó nagyobb keresgetés nélkül.

Forrás