Hamarosan bemutatkozik a Snapdragon 865+

Úgy tűnik idén is megtuningolja egy kicsit az aktuális csúcslapkáját a Qualcomm, ha Ice Univerese értesülési pontosak, már nem is kell sokat várni a Snapdragon 865+-ra, a következő hónapban jön a chipset.

A ROG Phone 3 kapcsán már tudjuk, hogy rövid időn belül befuthat a Snapdragon 865+, de idáig konkrét hír nem érkezett a Qualcomm új rendszerchipjéről. Ice Universe szerint -ha minden a tervek szerint megy és nem jön közbe valami probléma- a Qualcomm a jövő hónapban mutatja be a Snapdragon 865+-t. A lapkával ezt követően az év második felében piacra kerülő felsőkategóriás telefonokban találkozhatunk majd. A Qualcomm nagyon hallgat a chipset-ről, de az elmúlt évekből már tudjuk, hogy gyökeres változás nem várható a Snapdragon 865-höz képest.

Valószínűleg emelnek egy picit a CPU és a GPU órajelén, félgenerációs frissítés révén többre nem igazán kell számítani. Egy korábbi benchmark teszt ezt már meg is erősítette, a ROG Phone 3-ról ugyanis kiderült, hogy a benne lévő processzor maximális órajele 3.09 GHz, ezzel szemben a Snapdragon 865 2.84 GHz-en ketyeg. A Snapdragon 865+ olyan telefonokba kerül majd bele, mint a Note20 széria, a OnePlus 8T, a Galaxy Z Flip 5G, a Lenovo Legion Phone vagy a ROG 3.

Az év végén jön az 5 nanométeres gyártástechnológiával készült Snapdragon 875, ami jóval gyorsabb és energiatakarékosabb lesz elődjénél. Jelenleg Snapdragon 865-ről nem éri meg váltani a 865+-ra, inkább érdemes megvárni a Snapdragon 875-öt.