Hamarosan kapható lesz a Xiaomi 12 Lite 5G

xiaomi

A kínai vállalat egy új okostelefont dobhat piacra Xiaomi 12 Lite 5G néven, amit jelek szerint hamarosan már meg is lehet vásárolni.

crypto50

A Xiaomi idén már globálisan is bemutatott több tagot is a Xiaomi 12 szériából. Már megismerkedhettünk a Xiaomi 12, Xiaomi 12X és Xiaomi 12 Pro készüléket is. Emellett hallhattunk pletykát a Xiaomi 12 Ultra és a Xiaomi 12 Lite 5G okostelefonról is. Utóbbiról most újabb szivárgások jelentek meg.

Egy jelentés azt állítja, hogy elkezdődött a tesztelés az ázsiai és az európai piacon is, ami azt mutatja, hogy hamarosan megvásárolható lesz majd a termék.

A készülék szoftveresen alapból Android 12-es alapokon futó MIUI 13-at fog megkapni. Hardveresen egy Snapdragon 778G Plus dolgozhat majd a készülékben.

A kijelző egy 6,55 colos FHD+ felbontású és 120 Hz képfrissítésű AMOLED kijelző lehet, amibe bele lesz építve az ujjlenyomatolvasó, valamint az Always on Display is elérhető lesz rajta. A hátoldalon egy 64 MP-es Samsung ISOCELL GW3 főkamera helyezkedik majd el, egy ultraszéles látószögű és egy makró lencse mellett. Arról nincs hír, hogy lesz-e optikai képstabilizálás a főkamerában. Ha nem lesz, akkor továbbra is nagy lemaradásba lehet majd a Samsung okostelefonokkal szemben.


Forrás