Hasznos biztonsági funkciók érkeznek a Google Chrome-ba

A Google ismét újabb funkciókat pakolt a Chrome böngészőbe. A kényelmi fejlesztések mellé most két olyan újítást kapunk, amiknek biztonsági szempontból lesz majd nagy haszna. 

INLOCK

Egyelőre csak az Androidos telefonokra és az asztali számítógépekre telepíthető Chrome böngészőre érhető el az a frissítés, ami kimondottan a felhasználók biztonságát helyezi előtérbe. Az új update nem minden régióban egyszerre fog megjelenni és a keresőóriás közleménye alapján a megjelenésig még néhány hét hátra van, de nézzük pontosan miről van szó. Az Androidos Google Chrome böngészőnél hamarosan beállíthatjuk, hogy egy adott weboldal mihez férjen hozzá. Letiltatjuk például a helyadatokat vagy a hangszóró használatát, de lesznek még más opciók is, attól függően, hogy az adott oldal mihez szeretne hozzáférni. Ezeket a beállításokat a böngésző címsorában lévő lakat ikonra kattintva, az engedélyek menüpont alatt tudjuk majd előhozni. A későbbiekben állítólag egy olyan funkció is jönni fog amivel lehetővé teszi, hogy egy meglátogatott weboldal ne kerüljön be a böngészési előzmények közé.

A másik újítás lehetővé teszi, hogy a böngésző címsávba különböző parancsokat írjuk be, így jóval egyszerűbben és gyorsabban érhetünk el egyes beállításokat. Ha például begépeljük, hogy delete history akkor előjön az a gomb, amivel törölni tudjuk a böngészési előzményeinket. A safety check segítségével pedig ellenőrizhetjük, hogy az általunk használt jelszavak korábban kiszivárogtak-e valamilyen adatvédelmi incidens során. Ezek viszont egyelőre csak az asztali böngészőben teszi majd elérhetővé a Google.

Ha valamelyik funkció érdekes lehet számodra, érdemes bizonyos időnként ellenőrizni az elérhető frissítéseket a Chrome-hoz.