Hasznos funkcióval jön az Android 13

BRAZIL - 2021/05/11: In this photo illustration the Android logo seen displayed on a smartphone screen. (Photo Illustration by Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A Google nem áll le, folyamatosan fejleszti az Android rendszert és hamarosan megjelenhet a 13-as kiadás is, amiről most egy kis szivárgás érkezett. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

Igaz, hogy még nagyon sok okostelefon az Android 12 rendszer frissítését sem kapta meg, de javában zajlanak a munkálatok az Android 13-as rendszer körül, ami idén is egy sütemény nevet kapott, folytatva a hagyományokat. A Tiramisu valamikor az év második felében jelenhet meg, számos újdonsággal.

A forrás kiemeli, hogy idén is nagy hangsúly lesz a megjelenésen, hiszen új témák érkezhetnek majd, emellett minimálisan biztosan változhat az alkalmazások megjelenése és a widgeteké is. Mindemellett a rendszerbe lesz építve a QR kód szkennelés is, ami viszont már a Samsung rendszerében már jelen van, ha a kamerát megnyitjuk és egy kódra fókuszálunk.

A zseblámpa funkció is változhat, hiszen mindenki számára állítható lesz a vaku fényereje. Ez ugyancsak elérhető már a Samsung One UI felületen, ha hosszan rányomunk a zseblámpa funkcióra.

A fájlok megosztása is könnyebbé válhat, viszont egyelőre arról még nincs hír, hogy milyen formában és milyen platformok között. A rendszer pontos megjelenéséről egyelőre még nincs hír, de lehetséges, hogy a Google Pixel 7 sorozat termékein fog debütálni.


Forrás