Hasznos újítással bővül a Google Chrome

A Chrome egy villámgyors böngésző, de használat közben sajnos eléggé meríti a hordozható eszközök akkumulátorát. Készülőben van viszont egy fejlesztés, ami javít ezen a problémán.

Az elmúlt évek során rendkívül sok hasznos fejlesztéssel bővült a Chrome, ami jelenleg a legnépszerűbb böngésző a világon. Van azonban egy hátulütője a dolognak, az alkalmazás ugyanis eléggé meríti a laptopok, tabletek és telefonok akkumulátorát főleg ha több lap van megnyitva egyszerre. A fejlesztők most kitaláltak erre egy remek megoldást, ami a szoftver 86-os verziójában fog majd debütálni. Jelentős mértékben csökkenthető a Chrome energiaigénye ha azokon az oldalakon, amik inaktívak leállítják a JavaScript-elemeket. Az egészet úgy kell elképzelni, hogy ha valakinek 10 lap van megnyitva a böngészőben, amiből egyet használ, akkor a többi kilenc lapon leállítja a rendszer a JavaScript-et.

A fejlesztők kiemelik, hogy a funkció eredményességéhez több tényezőnek is össze kell jönnie, de az elsődleges tesztek alapján érezhető lesz majd az üzemidőbeli különbség minden felhasználó számára. Egy beszámoló szerint 36 inaktív és 1 aktív lap esetében +2 óra üzemidőt eredményezett ez a megoldás, szintén 36 lap és egy YouTube videó lejátszása közben pedig +36 percet nyertek a fejlesztők. A Chrome 86-os verziójában ez a funkció már bekapcsolható lesz a beállítások menüponton belül, de jelenleg a 83-as verziónál járunk, tehát egy darabig még várni kell az újításra. A tervek szerint a windowsos gépek után Macre, Linuxra, Androidra és Chrome OS-re is elérhetővé teszik majd ezt az opciót.

FORRÁStwc
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.