Hosszú késés után indult el a Facebook Dating Európában

A Facebook Dating, azaz a Facebook új társkereső funkciója, a Valentin-napra tervezett debütálása után, hosszú késéssel október 21-én indult Európában. Így már nálunk is elérhető a Tinder új versenytársa.

A társkereső ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálja Európában, mint az Egyesült Államokban, a Facebookon létrehozott meglévő profilt felhasználva megtalálja a lehetséges egyezéseket. A Facebook testre szabja a találatokat, a Felhasználó Facebook tevékenységei, érdeklődési köre, csoporttagságai, stb alapján.

Bár a szolgáltatás továbbra is csak egy külön fülként jelenik meg a Facebook mobilalkalmazásában, szoros integráció van a közösségi óriás többi termékével. Profilod sztorikat és fotókat húzhat át az Instagramról, kezdeményezhetsz Messenger videohívásokat a csevegésekből, és a Secret Crush szolgáltatás lehetséges párt keres neked, mind az Instagram követőid, mind a Facebook ismerőseid között.

Szigorú szabályok vonatkoznak az adatvédelemre, a személyes információk kiadása természetesen opcionális, a felhasználó dönt minden részletről. Még így is aggodalmat keltett az ügyfelekben a Facebook Dating szoros kapcsolata a vállalat többi applikációjával. Az ilyen termékeket forgalmazó vállalatoknak át kell esniük az Európai Unió GDPR-védelme alapján az adatfeldolgozással kapcsolatos felülvizsgálaton (DPIA), és a Facebook állítólag későn tájékoztatta a szabályozókat a terveiről, ennek is köszönhető a kései bevezetés.

A társkereső már több mint 50 országban elérhető, beleértve Ausztriát, Belgiumot, Bulgáriát, Ciprust, Csehországot, Dániát, Észtországot, Finnországot, Franciaországot, Németországot, Görögországot, Horvátországot, Magyarországot, Írországot, Olaszországot, Litvániát, Luxemburgot, Lettországot, Máltát, Hollandiát, Lengyelországot, Portugáliát, Romániát, Svédországot, Szlovéniát, Szlovákiát, Izlandot, Liechtensteint, Norvégiát, Spanyolországot, Svájcot és az Egyesült Királyságot.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.