Huawei Watch 3 okosórák a láthatáron

Huawei Watch 3

A Huawei okosórák nagy népszerűségnek örvendenek világszerte. Most újabb eszközök jelenhetnek meg napokon belül, amik várhatóan az eddigi legjobb okosórái a gyártónak.

 

A Huawei watch GT sorozat a remek áron kínál hosszú üzemidőt és dizájnos megjelenést, különböző okos funkciókkal ötvözi. A Huawei a szivárgások alapján két okosórát is be fog mutatni 2021 júniusában. Ezek várhatóan a Watch 3 és  Watch 3 Pro készülékek. Valószínűleg azért nem  Watch GT 3 lesz az új széria neve, mert a fő okosóra vonal a Huawei-nél mindig is a Watch sorozat volt, amit most újra akar éleszteni a vállalat.

Így nézhet ki az okosóra

A  Watch 3 Pro valószínűleg a Huawei Watch GT 2 Pro felturbózott változata lesz majd. A Watch sorozat a szivárgások alapján 42 mm-es és 46 mm-es változatban lesz kapható szilikon és bőr szíjjal.

Az okosóra rendszere

Az eddigi Huawei Watch sorozat Wear OS rendszert futtatott. Ezt a rendszert a Huawei lecserélte a saját maga által fejlesztett Harmony OS 2.0 rendszerre. Az új Harmony OS működik okostelefonon, tableten, okosórákon, így  könnyen lehet, hogy a hírek valószínűleg igazak. A szivárgások alapján a készülék képes az e-sim kezelésére is, aminek segítségével könnyen használható majd az óra, akár mobiltelefonként is, hiszen ezzel a lehetőséggel lehet majd az órán telefonálni előfizetésen keresztül, anélkül, hogy a mobiltelefonunk a közelben lenne.

Ilyen lehet a Harmony OS az okosórán

Az új rendszer miatt, az óra valószínűleg képes lesz különleges alkalmazások kezelésére is. Ilyen lehet a Kínában népszerű WeChat alkalmazás, amit az óra futtatni tud majd. A készülék mivel több funkciót ígér, valószínűleg kevesebb üzemidőre is lesz képes. Arról nincs információ, hogy milyen szenzorokat építenek be az órába.

A hivatalos bemutató dátuma egyelőre nincs meg, viszont egyes szivárgások alapján, ez 2021 május 19-én bekövetkezhet. Az árazást tekintve az okosóra 200 és 300 euró közötti áron jelenik majd meg. Ez az ár reálisnak mondható, hiszen prémium órákról van szó. Magyarországi megjelenésnél pedig ez az ár várhatóan tovább növekedhet.

Forrás