Íme a három legjobb felső kategóriás okostelefon

Három kategóriába sorolva mutatjuk be nektek, hogy 2021. május hónapban szerintünk melyik okostelefonok sorolhatók az élvonalba. Szeretnénk a cikk elején leszögezni, hogy a lenti leírás szubjektív, az általunk kapott vásárlói visszajelzések és tapasztalatok alapján került összeállításra.

INLOCK

A legjobb okostelefon általánosságban: Apple iPhone 12

Az Apple iPhone 12 jelenleg nem a legkomolyabb tudással rendelkező okostelefon, de vezeti ezt a listát. Ez a készülék a legtöbb ember vágya. Természetesen a telefon-rajongók inkább az iPhone 12 Pro-t részesítik előnyben a kamerája és mérete miatt. Vagy épp a Samsung Galaxy S21 Ultra is izgalmas számukra a 120Hz-es kijelző és a megannyi funkció miatt. Az átlagos felhasználók ezekért az extrákért jellemzően nem fizetik ki a felárat, így esett a döntés az iPhone 12-re.

A szokásos iPhone 12 nem túl nagy, és nem is túl kicsi. 5G támogatás mellett jól passzol az „almás” ökoszisztémába. Ez a legbiztonságosabb választás annak, aki csak egy jól működő, megbízható telefont szeretne. A teljesítményével semmi probléma, az Apple A14 Bionic-kal és egy remek főkamerával szerelt készülék, amely jó minőségű képek és videók rögzítését teszi lehetővé.
Az iPhone 12 a legtöbb ember számára jó választás lehet – nem túl drága, garantáltan működik a világ minden részén, és az egyik legteljesebb ökoszisztémával rendelkezik.

A legjobb megfizethető prémium okostelefon: Samsung Galaxy S20 FE

A Samsung Galaxy S20 FE rendkívül népszerű volt tavaly, mert flagship processzorral szerelt és 120Hz-es Samsung AMOLED képernyőt kínált jóval alacsonyabb áron, mint a cég legfelső szintű Galaxy S és Note szériás telefonjai. 2021 áprilisában a Galaxy S20 FE Snapdragon 865-ösét még mindig lehet zászlóshajónak nevezni, ezért esett erre a telefonra választás ebben a kategóriában.

Az S20 FE 120 Hz-es kijelzője ugyanolyan jól teljesít, mint a valaha gyártott összes S szériás mobil. A hátlapon található kamerák nem annyira korszerűek, mint az S21 Ultra esetében, mégis jó eredményt produkált a tesztünk folyamán és nagyon sokoldalú. Ha kedvezményesen szeretné vásárolni Samsung zászlóshajót, érdemes megnézni, hiszen ár/értékben jó választás.

A Galaxy S20 FE egy kiváló minőségű telefon, jó áron. Kedvezőbb áron juthatunk olyan prémium funkcióval rendelkező készülékhez, amelyekkel előtte csak drágább telefonoknál találkoztunk. Néhány felhasználó számára a polikarbonát hátlap szintén plusz pont.

A legjobb kompakt méretű okostelefon: Apple iPhone 12 Mini

Az iPhone 12 Mini nem csak kompakt, hanem jól használható. Egy olyan telefon, amelyet sok ember könnyedén kezelhet egy kézzel. Kis mérete ellenére még mindig az egyik legerősebb telefon ebben a kategóriában, az Apple A14 Bionic chipnek és a jól optimalizált iOS-nek köszönhetően. Valójában minden, amit néhány bekezdéssel feljebb mondtunk az iPhone 12-ről, itt is érvényes, mivel az iPhone 12 és 12 Mini gyakorlatilag ugyanaz a telefon, kivéve a kijelző és az akkumulátor méretének különbségeit.

Ez utóbbiban vérzik el a Mini, hiszen a kicsi akkumulátor szinte egy teljes napos működést sem tud biztosítani a legtöbb visszajelzés szerint. Viszont ha van lehetőséged napközben tölteni a telefont, akkor ez nem okoz problémát.
Az iPhone 12 Mini az elmúlt évek legkisebb prémium készüléke. Az Apple a vékony méret ellenére vitathatatlanul a legerősebb SoC-t csomagolta egy okostelefonba az egyik legjobb kamerával együtt.

Zárás

A későbbiekben tervezzük egy átfogóbb, több kategóriát érintő leírás megjelentetését, ahol górcső alá kerülnek közép- és belépő kategória éllovasai is. Az itt olvasottakkal kapcsolatban kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, amiket a Facebook oldalunkon tudtok a bejegyzés alatt, hozzászólás formájában kinyilvánítani.

 

Képek forrása: Tyler Lastovich Apple