Olcsóbb lesz a YouTube Premium, de cserébe ezt kéri a Google

youtube

Hazánkban egyébként sem túl drága a teljes reklámmentességet és még más extrákat is kínáló YouTube Premium, de úgy néz ki, hogy hamarosan érkezik egy még olcsóbb előfizetéses csomag. 

INLOCK

A YouTube Premium Lite szintén reklámmentességet kínál, de néhány fontosabb funkció kimarad belőle. Nem lesz például benne a YouTube Music szolgáltatás, nem támogatja majd a háttérben való videolejátszást és az offline letöltések lehetősége is kimarad. A Lite egyelőre csak Belgiumban, Dániában, Finnországban, Luxemburgban, Norvégiában, Luxemburgban, Svédországban és Hollandiában érhető el és még csak nem is mindenki számára, mivel tesztfázisban van.

YouTube Premium Lite

A felsorolt országokban 6,99 eurót kérnek a szoláltatásért, ami átváltva 2475 forint. Nálunk a sima YouTube Premium-ért 1790 forintot kérnek ebből következik, hogy itthon a YouTube Premium Lite is gyaníthatóan valamivel olcsóbb lesz majd mint a Nyugat-európai országokban. A Lite minden eszközre elhozza a reklámmentességet, legyen szó konzolról, okostévéről, asztali számítógépről, okostelefonról vagy táblagépről. Ezen felül a YouTube Kids alkalmazásból is eltűntetni a hirdetéseket.

A YouTube munkatársai elárulták, hogy a felhasználói visszajelzések alapján további előfizetéses csomagok bevezetését tervezik.