Két szuper funkciót kap a Google Maps

A Google folyamatosan frissíti a Maps-t, annak érdekében, hogy az alkalmazás meg tudja tartani jelenlegi pozícióját a piacon. A Goolge Maps az Androidos mobilok mellett az iPhone készülékeken is nagy népszerű, ami nem csoda, hiszen egyre több kényelmi funkcióval rendelkezik.

Egyes országokban például már lehet ételt is rendelni a Maps-on keresztül, hozzánk ez a funkció még nem érkezett meg, de előbb-utóbb biztos Magyarországra is befut. A keresőóriás most két várható újdonságot is leleplezett, amiket az Egyesült Államokban rövid időn belül elérhetővé is tesznek a több mint 400 városban. Innentől kezdve pedig lehetősége nyílik a felhasználóknak arra, hogy a Google Maps-on keresztül vásároljanak parkolójegyet vagy a tömegközlekedési eszközökre jegyet. A szolgáltatás működtetéséből a Passport és a ParkMobile is kiveszi majd a részét, rajtuk keresztül lehet Google Pay-en keresztül megvásárolni a jegyeket.

Ha autóval közlekedünk úgy kell majd elképzelni a telefonos parkolójegy vásárlást, hogy amikor egy támogatott parkoló közelébe érünk megjelenik egy “Pay for Parking” gomb a térképen. Ezt követően megadjuk a parkolózóna számát, majd a parkolási időt és indul is a fizetés Google Pay-en keresztül.

A tömegközlekedéses jegyvásárlást világszerte több, mint 80 közlekedési vállalattal együttműködve tervezik bevezetni. Amikor megtervezzük az útvonalt és kiválasztunk egy tömegközlekedési eszközt, megjelenik majd a jegyvásárlási lehetőség. Azt még nem tudni, hogy Magyarországra ezek a funkciók mikor érkeznek megy, első körben Ameikába tesztelik majd őket és a minden rendben lesz az európai országokban is elérhetővé válhatnak.