Kétféle kivitelben jöhet a Snapdragon 8Gen2 SoC

Az egyik legnagyobb amerikai chipgyártó cég hamarosan piacra dobhatja a legújabb generációs csúcslapkáját, Snapdragon 8Gen2 SoC néven. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

A Qualcomm idén már több lapkát is bemutatott, minden kategóriába, de az idei csúcs kétségtelenül a Snapdragon 8Gen1+ SoC, ami többek között a Samsung Galaxy Z Fold 4 okostelefonban is dolgozik. Annak ellenére, hogy nemrég mutatkozott be, már hónapok óta arról szólnak a hírek, hogy mikor érkezik a következő generációs lapka.

Az eddig megjelent szivárgások szerint valamikor novemberben fog hivatalosan is bemutatkozni a Snapdragon 8Gen2 SoC, ami még nagyobb órajellel és nagyobb teljesítménnyel fog rendelkezni. Elsőként valószínűleg valamelyik kínai készülékben láthatjuk dolgozni, csak ahogyan az előd modelleknél is.

Az új Snapdragon 8Gen2 SoC lapka 4nm-es eljárással fog készülni a TSMC gyártósorain. A forrás szerint kétféle változata is lesz. Minden bizonnyal lesz az alapmodell és lesz egy Plus változat is, hasonlóképpen, mint az előző generációnál.

Egyes szivárogtatók arra is kitérnek, hogy a következő évben a MediaTek is oda fogja tenni magát, hiszen a következő Dimensity lapka nagyobb teljesítményt fog kínálni CPU terén, így még kisebb lehet majd a különbség a két gyártó termékei között.


Forrás