Kiderült miért késhetnek a Gmail üzenetek értesítései Androidon

gmail-cover

Bosszantó dolog az Androidos felhasználók részére mikor egy e-mail csak akkor jelenik meg mikor megnyitják a Gmail applikációt, most kiderült, hogy mi lehet ennek az oka.

Mikor e-mailt küldünk elvárjuk, hogy az pillanatok alatt megérkezzen az adott helyre, de nincs ez másképp az e-mail fogadással is, ami ugyan megérkezik a kellő idő belül csak akkor van a probléma ha erről nem kapunk értesítést. Az Androidos felhasználók többségének ismerős lehet ez a helyzet, mivel sokan csak akkor értesülnek arról, hogy e-mailt kaptak mikor megnyitják a Gmail applikációt. Valljuk be, ez egy elég idegesítő probléma azoknak akik nap mint nap használják a mobilos Gmail alkalmazást. Most kiderült, hogy mi lehet a probléma.

gmail-app

Egy Reddit felhasználó széles körben és nyilvánosan elemezte ezt a dolgot. Rájött, hogy az Android rendszer látja a Gmail üzeneteket, viszont nem küld értesítést a felhasználó részére. A Reddit felhasználó szerint még az Android 6.0 Marshmallow rendszerrel érkező “Doze” energiatakarékos funkció lehet a fenti probléma oka. Ez lelassíthatja vagy letilthatja a rendszer bizonyos funkcióit, hogy elkerülje a túlzott energiafogyasztást, megakadályozva ezzel, hogy gyorsabban merüljön a telefon.

gmail-app-2

Bár nem 100%-os a bizonyosság a fentieket illetően, de ez az energiatakarékos funkció tényleg megakadályozhatja a rendszert, hogy azonnali push értesítéseket küldjön. Ezért van az, hogy csak mikor megnyitjuk az alkalmazást, vagy éppen használjuk a telefont akkor kapunk értesítést. Ami előtt leginkább értetlenül állunk az az, hogy a Google miért nem korrigálta ezt a 2015-ben érkező Android 6.0 Marshmallow óta. Talán majd most kapunk rá hivatalos választ a keresőóriástól.