Kiderült mikor lesz a Xiaomi Mi 10 széria bemutatója

xiaomi-cover

Több hónapos várakozás után végre kiderült mikor lesz a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro bemutatója. Viszont az eddig hallottakkal ellentétben egy kicsit később kerül majd rá sor, mint ahogy vártuk.


Az eddig kiszivárgott információknak köszönhetően már sokan várják a Xiaomi legújabb csúcsmobiljainak érkezését. Ha minden igaz akkor az első körben két készüléket kapunk, ezek a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro modellek lesznek. Valószínűleg ezeket az elkövetkezendő hónapokban követi majd az olcsósított Lite változat is. Eddig arról lehetett hallani, hogy még a Samsung zászlóshajói előtt lerántják majd a leplet a Mi 10 sorozatról, de most kiderült, hogy ez nem így lesz. A kínai gyártó ugyanis kiküldte meghívóit egy február 23-án tartandó eseményre, ami Barcelonában fog lezajlani. Azt azért nem árulták el, hogy mégis mivel készülnek, de a meghívón lévő 10-es számból és az elmúlt hónapok során hallottakból már nem nehéz kitalálni miről is lesz szó.

mi10-launch

Az eddigiek alapján a Xiaomi Mi 10 Pro akár 16 GB RAM-mal is jöhet. A számítások végrehajtásáról pedig a decemberben bemutatott Qualcomm Snapdragon 865 lapka fog gondoskodni. Pár héttel ezelőtt még azt lehetett hallani, hogy a Mi 10 sorozatban fog elsőként debütálni ez a processzor, de végül nem így lett, a ZTE Axon 10s Pro kapta meg elsőként. Már csak az a kérdés, hogy melyik telefon lesz az ami ezzel a CPU-val kerül majd elsőként kereskedelmi forgalomba.

mi-10-poster

Kiszivárgott egyébként egy poszter is a Mi 10 szériáról. Ami azért fontos, mert eddig nem igazán voltunk benne biztosak, hogy mégis milyen lesz a mobilok hátlapja. Felmerült már az is, hogy a Mi Mix Alpha-hoz hasonló kialakítású hátlappal jöhet a Mi 10 és a Mi 10 Pro. Most viszont úgy néz ki, hogy egy korábban kiszivárgott képen látottak lesznek a befutók.