Kiderült mikor mutatkozik be a Google Pixel 6 sorozata

pixel-6-cover

A hivatalosan is Google megerősítette, hogy mikor lesz esedékes a Pixel 6 és Pixel 6 Pro nevű mobiljainak a bemutatója.

crypto50

Eddig még csak pletykák voltak a Pixel 6 és Pixel 6 Pro modellek megjelenését illetően, de a Google most tiszta vizet öntött a pohárba. A hivatalos bejelentés szerint október 19-én lesz esedékes a Pixel 6 széria bemutatója. Ami egy hónappal később van mint arra korábban sokan tippeltek. Korábban ugyanis a Google Instagram oldalán látható lépek alapján sokan úgy gondolták, hogy szeptember 19-én lesz a bemutató napja.

google-pixel-6-start

A Pixel 6 sorozat egy különleges termékcsalád lesz, ugyanis ebben a Google házon belül fejlesztett Tensor processzora kap majd helyek. Ezt alapkát a Samsunggal együtt fejlesztette ki a keresőóriás, de ezen kívül még megtudtuk azt is, hogy a kamerarendszert is a dél-koreai gyártó biztosítja a Pixel 6 mobilokba. A fentieken kívül a mai napon elég sok specifikáció kiderült az érkezőfélben lévő mobilokról. A Carphone Warehouse nevű kiskereskedőnek, ugyanis sikerült egy picit korábban közzétenni a mobilok adatait. Ezek szerint a Pixel 6 Pro-ban 50 megapixeles széles látószögű elsődleges kamerát fogunk találni. Lesz még egy 48 megapixeles telefotó és egy 12 megapixeles ultraszéles látőszögű szenzor is. Itt a főkameráról kiderült az is, hogy állítólag 150%-kal több fényt enged majd be a szenzor mint a Pixel 5 esetében, ami még jobb minőségű éjszakai képeket jelent. A szelfikamera 94 fokos széles látószöggel fog bírni.

pixel-6-5

A Google Tensor processzora megkapja az AI hardvert, ami még jobb éjszakai és portré képek készítéséért fog felelni. Valamint az is kiderült róla, hogy 80%-kal gyorsabb lesz mint a Pixel 5-ben lévő Snapdragon 765G. A Pixel 6 Pro támogatni fogja a 30 wattos gyorstöltést, amivel 30 perc alatt 50%-ra tölthetjük. Kijelzőjének mérete 6,7 hüvelyk, ami képes lesz 120 Hz-es képfrissítésre is.

pixel-6-2

A Pixel 6 megkapja ugyan azt processzort amit majd a Pro-ban is találunk. Kijelzője valamivel kisebb, szám szerint 6,4 hüvelykes lesz és kimarad belőle a teleobjektív kamera. A Pro-hoz hasonlóan IP68besorolású por és vízállósággal fog rendelkezni.