Kiszivárgott a Huawei Mate 40 mobilok várható ára

A Mate 40 sorozattal kapcsoltban elég sok homályos részlet van még. A legfrissebb információk szerint összesen négy mobil bemutatására készül a Huawei, ezek a Mate 40, Mate 40 Pro. Mate 40 Pro+ és Mate 40 RS Porsche Design lesznek.

Megkezdődött a visszaszámlálás, hamarosan bemutatkozik a Mate 40 széria. Sajnos az Egyesült Államok és a Huawei még mindig nem jutott dűlőre, így továbbra is Google szolgáltatások nélkül érkeznek a kínai cég legújabb Androidos eszközei. A napokban volt egy kis kavar a kamerasziget körül, felbukkant ugyanis egy szögletes kameraszigettel szerelt modell, amit néhány napra rá egy másik követett ellentmondó dizájnnal. Most úgy néz ki egy ismert leakster tiszta vizet öntött a pohárba, előkerült ugyanis egy kép, ami kimondottan a Mate 40 mobilok kameraszigetével és a bennük lévő szenzorokkal kapcsolatban árul el lényeges információkat.

Balról a Mate 40, majd a Mate 40 Pro, a Mate 40 Pro+ és a Mate 40 RS

A látottak alapján a Porsche Design kaphatja meg a nyolcszögű kameraszigetet, benne legalább 5 darab szenzorral. A többi verzió marad a kör alakú kialakításnál, a Mate 40 esetében három darab, a Mate 40 Pro-nál négy darab, a Pro+nál pedig öt darab modullal lehet kalkulálni. Sajnos a Google szolgáltatások hiányának ellenére nem leszek kimondottan olcsók a Huawei csúcsmobiljai, az árak a következőképp alakulhatnak:

  • Huawei Mate 40: 799 euró (kb. 291 ezer Ft)
  • Huawei Mate 40 Pro: 1099 euró (kb. 400 ezer Ft)
  • Huawei Mate 40 Pro+: 1399 euró (kb. 511 ezer Ft)
  • Huawei Mate 40 RS Porsche Design: 2499 euró (kb. 913 ezer Ft)

Talán mondani sem kell, hogy ilyen vaskos árcédulával nem igazán rúghatnak labdába a Mate 40 mobilok az Európai piacon. Első körben Kínában kerül majd forgalomba a négy készülék, a hazai megjelenésre néhány hetet biztosan várni kell.