Könnyen becsapható a Mate 20 Pro arcfelismerője?

írta: Robi

A telefonokba épített arcfelismerő rendszerekkel már korábban is voltak problémák más gyártóknál és most úgy tűnik, hogy a Huawei-nek is meggyűlhet a baja vele.


Azt már eddig is tudtuk, hogy az elmúlt években az Androidos mobilokba épített 2D-s arcfelismerő nem éppen a legbiztonságosabb, mivel nem a legpontosabb az azonosítás terén, így mások is könnyű módszerrel fel tudják oldani. Miután az Apple bevezette az első 3D arcazonosítót, amit Face ID-nek neveztek el, már jóval nőtt a biztonság. A hónap közepén bemutatott Huawei csúcsmobilok közül két német srác a Mate 20 Pro-t vette górcső alá és igen meglepő eredményre jutottak. A közzétett videó alapján sikerült nekik a Mate 20 Pro-ba épített arcfelismerőt egy picit összezavarni és ez által felnyitni a zárolt képernyőt úgy, hogy csak egy kicsit hasonlítanak egymásra.

A Pro változatban lévő azonosító elméletileg körülbelül egy a millióhoz hibaaránnyal rendelkezik, de nekik, akik nem is ikertestvérek csak hasonló szakállal és hajformával rendelkeznek és ráadásul egyikük szemüveges is sikerült feloldaniuk a zárolt képernyőt. Információink szerint ezért a készüléken lévő 9.0.0.113 (C432E10R1P16) build számú szoftver felelős, így egy szoftverfrissítéssel megoldhatja a gyártó, a Huawei egyenlőre még csak vizsgálódik az ügyben.

forrás: androidpit