Már a Google Maps is mutatja a koronavírus terjedését

Hamarosan egy új réteget tesz elérhetővé a Google saját térképszolgáltatásán, amiből megtudhatjuk, hogy egy adott országban, régióban vagy városban mennyire vagyunk veszélyben. 

brave_banner_3_gsmring

A “COVID-19 Info” hamarosan elérhetővé válik az Androidos mobilokon és iOS-en is. A funkció lényege, hogy ha valamilyen okból kénytelenek vagyunk külföldre utazni, útmutatást kapjunk az adott országban a fertőzöttek számáról. A tervek szerint a világ 220 országában válik majd elérhetővé a funkció, köztük Magyarországon is.

A keresőóriás minden országban feltünteti, hogy az elmúlt héten hogyan változott a fertőzöttek száma. Különböző statisztikák állnak majd rendelkezésünkre, megtudhatjuk például, hogy nőtt vagy csökkent az arány és más régiókkal is összehasonlíthatjuk az adatokat. Minél sötétebben tüntetnek fel egy adott területet, ott annál több az új fertőzött.

Mivel a fertőzöttek számával nem minden esetben érdemes kalkulálni, ezért a népességhez viszonyított arányt írja majd ki az applikáció, egész pontosan azt, hogy 100 ezer főt levetítve mennyi volt az új esetek száma az elmúlt egy héten. Persze ez sem feltétlen pontos, hiszen több olyan ember is van, aki nem tudja magáról, hogy fertőzött, illetve az is egy fontos tényező, hogy az adott országban mennyit tesztelnek.