Már csak néhány napig lehet regisztrálni az ingyenes netre a Telekomnál

Már csak néhány napod maradt az ingyenes internet igénylésére.

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletek módosításáról szóló 105/2021. (III. 5.) Korm. rendelet által módosított, a veszélyhelyzet ideje alatt digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló 501/2020. (XI. 14.) Korm. rendelet alapján az alapfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézményben digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve az alapfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézményben digitális munkarendben tanító pedagógusok – igényük bejelentése esetén – ingyenes helyhez között internetszolgáltatásban részesülnek 2021  márciusában.

A Telekom az ingyenes helyhez kötött internetszolgáltatás elérhetőségét a középfokú oktatásban digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve a középfokú oktatásban digitális munkarendben tanító pedagógusok számára 30 nappal meghosszabbítja, így a középfokú oktatásban lévő jogosultak is részesülnek a kedvezményben 2021 márciusában.

Mivel a szolgáltatók 2021 április hónapjában kibocsátásra kerülő számlában szerepeltetik a 30 napra biztosított kedvezményt, a jogosult a kedvezményt úgy kaphatja meg, ha

  • igényét 2021. március 10-26. között regisztrálja a Telekom felületén, és szolgáltatása már működik, vagy legkésőbb március 26-ig létesítésre kerül. Az igény feladásához egy, az érintett szolgáltatás díjait – melyre a jogosult a kedvezményt érvényesíteni kívánja – tartalmazó számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és Telekom folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító ún. oktatási azonosítóra lesz szükség. Az oktatási azonosító tanuló esetén a diákigazolványon, pedagógus esetén a pedagógus igazoláson található.
  • igényét már korábban regisztrálta a Telekom felületén, és a kedvezmény biztosításáról már megerősítő SMS-t kapott – ez esetben a jogosultnak további teendője nincs, a kedvezményt a 2021 április hónapjában kibocsátásra kerülő számlában biztosítjuk!

Fontos! A jogosult lakóhelye, tartózkodási helye vagy szálláshelye szerinti helyek közül egy jogosultság alapján csak egy helyen, egy internet hozzáférésen veheti ingyenesen igénybe a szolgáltatást.

Aki igényét már korábban regisztrálta, és a kedvezmény biztosításáról már megerősítő SMS-t kapott, további teendője nincs!

A díjmentesség kezdeményezése az alábbi linken érhető el.

A Telekom mindent megtesz azért, hogy a tavaszi időszakhoz hasonlóan a mostani vírushelyzetben is stabil, megbízható vezetékes- és mobilszolgáltatásával segítse a kapcsolattartást, a távmunkát, a távoktatást, valamint a vállalkozások működését.

A szolgáltató kiemelten odafigyel hálózata karbantartására, szükség esetén extra kapacitásbővítést hajt végre, ahol lehetséges.