Már letölthető az Instagram Lite

Megérkezett az Instagram Lite, ami kevesebb adatforgalmat használ és kevesebb helyet is foglal az Androidos telefonokon.

Elsőként 2018-ban jelent meg az Instagram Lite, majd végül tavaly teljesen eltűnt a Play Áruházból, mivel a felhasználók nem voltak megelégedve az applikációval. Az akkor letölthető verzió ugyanis semmiben sem különbözött attól mintha böngészőből indítottuk volna. Most javították ezen és már elérhetők az új funkciók, cserébe egy kicsit méretesebb lett az alkalmazás, csak 2 megabájt, de így is jóval kevesebb, mint a 30 megabájtos alap Instagram.

Az új Lite appban már lehet üzeneteket küldeni és fogadni, videókat rögzíteni és posztolni. Valamint változtatás, hogy a Reels funkció kerül a Shopping fül helyére. Le kell mondanunk viszont az élő közvetítésekről és az élő képekre helyezhető filterekről és a különféle AR effektekről.

Március 10-től 170 országban lett elérhető az Instagram Lite, információink szerint rövid időn belül még több helyen letölthető lesz, természetesen csak a Play Áruházból érhető el, tehát iOS-re még nincsen és valószínűleg nem is lesz.