Már meg is van milyen alkalmazás válthatja a TikTok-ot

Egy ideje már néhány országban jelen van az Instagram Reels, ami a TikTok egyik legnagyobb kihívójaként vonulhat be a köztudatba és most újabb régiókban teszik elérhetővé.

Valószínűleg nem véletlen az időzítés, hiszen az elmúlt hetekben elég sok negatív hír érkezik a TikTok kapcsán, több kormány, szervezet és csoport is úgy véli, hogy Kína ezen keresztül (is) gyűjti a felhasználók adatait. Az amerikai hadseregnél már betiltották, akárcsak Indiában, és elképzelhető, hogy rövid időn belül az egész Egyesült Államok területén elérhetetlenné teszi a kormány a TikTok-ot. Pont ezekre a piacokra lép be az Instagram Reels, ami Indiában már elérhető és hamarosan Amerikában is felkerül a különböző alkalmazásboltok kínálatába.

A Facebook szóvivője egyébként úgy nyilatkozott, hogy ha sikeres lesz a dolog, akkor további 50 országban élesítik majd az applikációt. Először tavaly novemberben indították el a Reels-t Brazíliában, amit a múlt hónapban Franciaország és Németország követett, az előző héten pedig India is beállt a sorba. A koncepció egyébként szinte ugyanaz, a felhasználók 15 másodperces klipeket készíthetnek, amik mellé rengeteg zeneszám áll rendelkezésükre. A TikTok-hoz hasonlóan más felhasználók videóit kölcsönözni és mixelni is lehet.

FORRÁSnbcnews
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.