Megérkezett a globális piacra az Oppo Reno 4 széria

Két “új” mobillal erősíti középkategóriás portfólióját az Oppo. A Reno 4 egy sima 4G-s modell három kamerával, az 5G képes Pro verzió viszont erősebb rendszerchipet, nagyobb kijelzőt és jobb hátlapi szenzorokat kínál. 

A két mobil külsőre nagyon hasonlít, minimalista dizájn és kameralyuk jellemzi őket, a Pro viszont már két oldal ívelt kijelzővel jött és a panel mérete is valamivel nagyobb lett. Bár elsőre azt gondolnánk a motorháztető alatt is több hasonlóság van, de nagy meglepetésre teljesen más lett a két telefon.

A rendszerchip a sima Reno 4 esetében Snapdragon 720G, a nagytesó viszont már az 5G képes Snapdragon 765G-t kapta meg. A RAM mérete 8 vagy 12 GB lehet, ami mellé modelltől függően 128 vagy 256 GB tárhely jár. A rossz hír, hogy csak UFS 2.1-es tárolóról beszélhetünk és microSD bővítési lehetőség sincs, bár ilyen kapacitás mellett utóbbira valószínűleg nincs is már szükség. A Reno 4 esetében 6,4 hüvelykes, míg a Pro variánsnál 6,5 hüvelykes kijelzővel lehet kalkulálni. Az AMOLED technológia közös, akárcsak a 1080 x 2400 pixel felbontás és a 20:9-es képarány.

Hiába lett valamivel nagyobb a Reno 4 Pro 5G, ez az akkumulátor kapacitásában nem mutatkozik meg. A mobil 4000 milliamperórás telepet kapott, a standard verzió akkuja 4015 milliamperórás lett. Az 5G-nek azért kell az energia, ha nem is lesz üzemidőbajnok a készülék, a 65W-os kábeles gyorstöltésnek köszönhetően legalább egész gyorsan újra hadra tudjuk majd fogni. A kistesó esetében némi kompromisszumra vannak kényszerítve a felhasználók ezen a vonalon, a kábeles töltés csak 30W-os, de cserébe ugye kedvezőbb árcédulát kapunk. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a Reno 4 két szelfi kamerát tudhat magáénak, egy 32 megapixeles főszenzorról és egy 2 megapixeles mélységérzékelőről van szó. A Pro ezek közül csak az egyiket kapta meg, de kárpótlásul a hátlapra négy modul került. A főszenzor 48 megapixeles mind a két modellnél, ami mellé 8 megapixeles ultra széles látó és 2 megapixeles mélységszenzor társul. A Pro-nak viszont jutott még egy 2 megapixeles makró kamera és lézeres AF is. Első körben Thaiföldön kerül forgalomba a két újdonság, ott a nyitóár 113 ezer forintnak megfelelő Thai baht, a legfullosabb verzióért (12/256 GB-os Pro) pedig 137 ezer forinttal egyenértékű összeget kérnek. A hazai megjelenésről egyelőre nem érkezett hír.