Megérkezett a Huawei Mate 20 Lite!

írta: odinsann

A P20 szériához hasonlóan a Huawei a Mate 20 sorozat Lite változatát is előbb mutatta be mint a csúcsmodelleket.


A berlini IFA-n debütáló Huawei Mate 20 Lite 6,3 hüvelykes Full HD+ felbontású IPS kijelzővel érkezett, természetesen a 2018-as trend egyik jellegzetessége a notch sem maradt ki a modellből. Az eszközben az újonnan bemutatott felső-középkategóriás Kirin 710 rendszerchipet találjuk. A memóriakiosztás terén pedig 4 GB RAM és 64 GB-os tároló áll rendelkezésünkre, utóbbit egyébként még egy 256 GB-os SD kártyával tudjuk bővíteni.

A Huawei Mate 20 Lite-ot jelentős AI képességekkel látta el a gyártó, ez által az Android 8.1 Oreo rendszerrel alatt EMUI 8.2 kezelőfelületet is rengeteg AI funkcióval bővítették. A készülékben már van arcfelismerés, illetve számos újdonságot is kapunk, ilyen például a Lift mód, ahol szükség esetén gyors hálózatváltást eszközöl a modell telefonálás közben vagy az AI zajcsökkentés a jobb hívásminőség érdekében.

A kamerarendszer is kiváló, mindkét oldalon két modult találunk, a hátlapon egy f/1.8 rekeszértékű 20 MP + 2 MP-es kombó helyezkedik el. Az előlapon pedig egy 24 megapixeles f/2.0 rekeszértékű kamera van egy 2 megapixeles modul mellett. Természetesen a fotós képességek is kaptak AI funkciókat, ezek közül egyet emelnénk ki a már megszokottakkal szemben a HDR Pro módot, amivel nem ég ki a háttér magas fényviszonyok mellett, természetesen a különböző portré módok is adottak.

A Huawei Mate 20 Lite akkumulátora 3750 mAh, ami másfél napos üzemidőt biztosít az eszköznek. Hivatalos fogyasztói ára 129.990 Ft, azért az összegért pedig kék, arany és fekete színekben tudjuk megvásárolni szeptember 10-től.

forrás: huawei