Megérkezett a legolcsóbb telefon Snapdragon 888 processzorral

Mindössze 430 dolláros, vagyis jelenlegi árfolyamon 130 ezer forintos áron borzolja a kedélyeket a Realme legújabb csúcsmobilja a Realme GT.

A Realme még korábban ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy be fog mutatni egy Snapdragon 888 processzorral ellátott telefont, ami ma érkezett. Az eszköz a Realme GT néven debütált és valószínűleg már most többen meg is jegyzik majd a nevét, mivel az egyik legolcsóbb olyan telefon amiben Snapdragon 888 processzor van. Na, de nézzük, hogy mit is kapunk ennyi pénzért. A megjelenítő 6,43 hüvelykes Super AMOLED panel 120 Hz-es képfrissítéssel és Full HD+ felbontással, valamint 360 Hz-es érintésérzékeléssel.

A legújabb Qualcomm csúcsprocesszor mellé 8 vagy 12 GB RAM-ot kapunk, a tárhely pedig választásunktól függően 128 vagy 256 GB lehet. Természetesen utóbbi UFS 3.1-es, ami nem bővíthető, cserébe viszont van kettő nano sim foglalatot, már aki ki tudja ezt használni.

Az előlapi kamera a telefon kijelzőjének bal felső sarkában található, felbontása 16 megapixel. A Realme GT hátlapjára három modult helyeztek el, ezek közül az esődleges szenzor 64 megapixeles, mellé jár még egy 8 megapixeles ultraszéles látó és egy 2 megapixeles makró kamera. Videókat maximum 4K/60 fps-sel tudunk rögzíteni, van slow-mo támogatás, igaz ez csak 720p/480 fps.

realme-gt-5

A telefon akkumulátorának kapacitása 4500 mAh, a telepet 65 wattos gyorstöltéssel táplálhatjuk. Támogatott a Bluetooth 5.2, Dolby Atmos, valamint a Wi-Fi szabványok egészen 6e-ig. A Realme GT Android 11 alapú Realme UI 2.0 kezelőfelülettel érhető el. A legolcsóbb modell ára 2799 jüan, vagyis 130 ezer forint, a legdrágábbért 155 ezer forintnak megfelelő kínai jüant kérnek el. Első körben Kínában lesz elérhető a modell, sajnos a globális megjelenéssel kapcsolatban még nem jött semmi információ.