Megérkezett az első iQOO mobil

Elegáns kialakítással és a jelenlegi legerősebb Qualcomm processzorral érkezett a Vivo első gamer mobilja az iQOO.


Pár héttel ezelőtt mikor a Vivo szóba hozta az iQOO nevet és elmondták, hogy ezzel egy teljesen új szériát szeretnének indítani még nem tudtuk, hogy mégis milyen mobilra számítsunk. Ezt követően megkezdődtek a találgatások, a készüléket illetően, lehetett azt is hallani, hogy ez lehet a cég első hajlítható telefonja, de egyes források a Vivo első gamer mobiljáról beszéltek. Az időközben kiszivárgott információkan és képeknek köszönhetően megtudtuk, hogy nem lesz hajlítható az iQOO, végül ma lerántották a leplet az eszközről, ami különleges hátlappal Optic Blue és Lava Orange színekben mutatkozott be.

A Vivo iQOO 6,41 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, felbontása 1080 x 2340 pixel és az ujjlenyomat olvasó is a 19,5:9-es képarányú megjelenítőben található. Az iQOO hivatalos szlogenje a „Monster Inside” ez hűen tükrözi a benne lévő hardvereket, ugyanis Snapdragon 855 processzort kapott a mobil. A rendszermemória pedig 128 GB-os tároló esetén 6 GB vagy 8GB, de van 8 és 12 GB RAM-mal és 256 GB ROM-al szerelt változat is. Mindezek mellett mindenféle turbo móddal is rendelkezik az iQOO,  ilyen például a az AI Turbo, Center Turbo, Net Turbo, Cooling Turbo, Game Turbo, utóbbit bekapcsolva 30%-al gyorsabban indulnak az applikációk, vagy a Net Turbo-val zökkenőmentesen tudunk váltani 4G és WiFi között játék közben.

Mivel egy gamer mobilról van szó, elengedhetetlen a jó hűtés, amit a Vivo folyadékhűtéssel oldott meg. A telefon hátlapján három kamera van, a fő modul 12 megapixeles, melyet egy 13 megapixeles széles látószögű Sony IMX263 szenzor egészít ki, illetve van egy 2 MP mélységérzékelős szenzor is. Az előlapon található pici notch pedig egy 12 megapixeles szelfi kamerának ad helyet.

A készülékben lévő 4000 mAh-s akkumulátort 44W-os gyorstöltésel táplálhatjuk, így 15 perc alatt 50%-os töltöttséget érhetünk el, fél óra alatt 85%-ot, és 45 perc kell a teljes feltöltéshez. Azt azért mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a 6/128 GB-os variáns csak 22,5W-os töltéssel rendelkezik.

A 6/128 GB-os Vivo iQOO ára 450 dollár, a 8/128-as 490 dollár, a 12/256 GB-os csúcsmodell pedig 640 dollár. Az értékesítés március 8-tól kezdődik, de egyenlőre csak az ázsiai régióban.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.