Megérkezett az új Motorola Moto G53 5G

A Motorola a napokban több új okostelefont is a piacra dobott, köztük a Motorola Moto G53 5G készüléket is. Mutatjuk, hogy mit tudunk róla.

A Motorola tovább erősítette a középkategóriás felhozatalát, ugyanis a Motorola Moto G73 5G készülék mellett bemutatta a Motorola Moto G53 5G okostelefont is, ami megfog jelenni az európai piacon is. A termék durván 100.000 Ft-os áron fog nyitni, persze ez az ár országonként változhat.

Hardveresen az okostelefon egy nyolcmagos 8 nm-en gyártott Snapdragon 480+ 5G SoC lapkát kapott meg, ami mellé akár 8 GB RAM és 128 GB belső tárhely társulhat, utóbbit pedig MicroSD kártyával tovább lehet bővíteni.

Szoftveresen itt is az Android 13-as rendszer fut terméken alapból, ami el is várható a 2023-as évben. A készüléken sztereó hangszórókat találunk, emellett adott a 3,5 mm-es Jack csatlakozó is, ami kezd kihalni az okostelefonokból.

A kijelző egy 6,5 colos HD+ felbontású IPS LCD panel, ami 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik. Ez egy érdekes kombináció, hiszen valószínűleg sokan kiegyeztek volna egy alacsonyabb képfrissítéssel a nagyobb felbontás érdekében. A 8 MP-es szelfi kamera az előlapon Infinity-O kivágásban kapott helyet, a hátlapon pedig találunk egy 50 MP-es főkamerát és egy 2 MP-es makró lencsét is. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh-es, amit maximum 18W-al lehet feltölteni vezetékesen.


Forrás