Megjelent a Realme 10 okostelefon

A kínai vállalat néhány napja bemutatta a legújabb középkategóriás okostelefonját Realme 10 néven, hamarosan pedig meg is lehet majd vásárolni. Mutatjuk, hogy mit tudunk róla.

A Realme 10 okostelefonról már egy ideje szállingóztak a pletykák, a napokban viszont végre be is mutatták hivatalosan is. A forrás szerint a termék globálisan is elérhető lesz a közeljövőben, de az értékesítés kezdetéről sajnos egyelőre még nem tudunk semmit.

Az biztos, hogy többféle memóriamérettel lesz elérhető. Az alap modell durván 94.000 Ft-ba kerülhet, míg a legerősebb modellért 120.000 Ft-ot is elkérhetnek.

Hardveresen a készülék egy 6nm-en gyártott nyolcmagos MediaTek Helio G99-es lapkát kapott meg, ami 4G támogatottsággal rendelkezik, szoftveresen pedig Android 12 alapokon futó Realme UI 3.0 áll a felhasználó rendelkezésére. A RAM méret minimum 4GB, maximum pedig 8GB, míg a belső tárhely minimum 64GB, maximum 256GB.

A kijelző egy 6,4 colos FHD+ felbontású és 90 Hz képfrissítésű Super AMOLED panel, amin Infinity-O kivágásban kapott helyet a szelfi kamera a bal felső sarokban, aminek a felbontása 16 MP-es. A hátlapon összesen két kameralencse szerepel, egy 50 MP-es főkamera és egy 2 MP-es mélység lencse. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh-es, amit maximum 33W-al kehet tölteni vezetékesen.


Forrás