Megjelent a Samsung Galaxy Watch 4 sorozat

watch 4

Az okostelefonok mellett több okos eszközt is bemutatott a Samsung augusztus 11-én, köztük a Watch 4-es szériát. Mutatjuk a specifikációkat.

INLOCK

A Samsung Galaxy okosórák az utóbbi időszakban két név alatt futottak. Az egyik a Samsung Galaxy Watch Active és a sima Watch sorozat. Utóbbi tekerhető lünettával rendelkezett, míg előbbi egy teljesen egyedi dizájnnal van felszerelve. Most a két széria egyesült, hiszen megjelent a Samsung Galaxy Watch 4 és Samsung Galaxy Watch 4 Classic. Előbbi az Active utóbbi pedig a Watch sorozat folytatása.

Mindegyik készülék AMOLED kijelzővel van felszerelve, ütésálló Gorilla Glass üveggel. A sima Watch 4-ből 40 mm-es és 44mm-es, míg a Classic változatból 42 mm és 46 mm mérető óra érhető el.

watch 4

Az egyik legnagyobb változás az előd modellekhez képest az a felhasználói felület, hiszen a Samsung a Tizen rendszert lecserélte a Google saját fejlesztésű rendszerére a Wear OS-re. Ez nagy előnyöket hozhat az okosóráknál, hiszen olyan alkalmazásokat lehet majd használni, mint a Google Térkép vagy az egyéb alkalmazások, amik a Play Áruházból letölthetőek. A készülék egy iránytű érzékelőt is kapott, ez biztosítja a térkép megfelelő működését.

Hardveres fronton is fejlődtek a készülékek, hiszen egy 5nm-es Exynos W920 processzort kaptak meg, ami az elődhöz képest 20% lehet erősebb. A belső tárhely is megnövekedett. Ennek nagysága 16 GB.

Anyaghasználatot tekintve a Watch 4 alumínium, míg a Classic órák rozsdamentes kialakítással van felszerelve. A készüléknél adott az 5ATM vízállóság és az IP68-as tanúsítvány is. A kisebb modellek akkumulátor kapacitása 247 mAh, míg a nagyobb modelleké 361 mAh. Ez a normál felhasználásnál nagyjából 40 órás üzemidőt jelenthet.

Ami még nagy újdonság az a BIA szenzor, aminek segítségével szemügyre tudjuk venni a test összetételünket. Emellett még tudunk mérni EKG-t, vérnyomást (csak Samsung Galaxy telefonokkal), stressz szintet, vér-oxigénszintet és pulzust is. Az óra több, mint 100 sportolást tud figyelni. Az alvás figyelés mellet a horkolást is tudjuk mérni az órával.

A magyarországi árazás így fest:

Samsung Galaxy Watch 4 40 mm: 99.999 Ft

Samsung Galaxy Watch 4 44 mm: 109.999 Ft

Samsung Galaxy Watch 4 Classic 42 mm: 134.999 Ft

Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46 mm: 149.999 Ft

A készüléket augusztus 26 23:59-ig lehet előrendelni. Ez alatt egy hármas felosztású vezeték nélküli töltőpad jár az óra mellé. Az értékesítés pedig augusztus 27-én kezdődik. Előrendelni akár ezen a linken is tudtok.


Forrás