Megjelent az új Google Pixel Watch

Az amerikai vállalat néhány napja hivatalosan is piacra dobta a Google Pixel Watch okosórát, ami a cég első ilyen típusú terméke. Mutatjuk, hogy mit kell tudni róla.

Már évek óta olvashatunk arról, hogy az amerikai vállalat dolgozik az első okosóráján, néhány napja viszont végre be is mutatták Google Pixel Watch néven, ahogyan az várható is volt.

A készülék alap kiadása Európában durván 160.000 Ft-os áron nyithat, míg az LTE kiadás durván 180.000 Ft lehet. Arról egyelőre még nincs információnk, hogy magyar viszonteladóknál kapható lesz-e a termék, vagy nem. Az viszont, aki előrendeli a Google Pixel 7 Pro okostelefont, ajándékba is megkaphatja az órát.

Az okosóra erős specifikációkkal érkezett meg és egyedi dizájnnal, ami igazán egyik okosórára sem hasonlít. A szélek le vannak kerekítve, az óra pedig viszonylag vékonynak mondható. Állítólag a szíjak pedig egyediek, így nem használhatóak hozzá a 20 mm-es és 22 mm-es szabvány szíjak. A kijelző mérete 41 mm-es és nem is nagyon várható nagyobb kiadás.

Szoftveresen alapból Wear OS 3.5 fut rajta, ami kicsit eltér a Samsung Galaxy Watch 5 szériánál látottakkal. A kijelző egy 1,2 colos OLED panel, 1000 nit-es fényerővel, védelem tekintetében az üveg pedig Gorilla Glass 5. A termék rendelkezik Always-On Display móddal is. A keret rozsdamentes acél, aminek jól kell bírnia a strapát.

A Google Pixel Watch EKG méréssel is rendelkezik a pulzus mérés mellett, így az egészségügyi funkciókat is jól lehet vele figyelni. A Google szerint nagyjából 24 órát bírhat ki az okosóra egy feltöltéssel.


Forrás