Megjelent az új Nokia táblagép

nokia

Ahogy már megírtuk nektek, a Nokia új táblagéppel készült, amit be is mutattak a napokban. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

Valószínűleg a tablet piac növekedése miatt a HMD Global tulajdonában levő Nokia vállalat a napokban egy táblagépet dobott a piacra, remélve, hogy egy kisebb piaci részesedést kicsíphet a versenytársak elől.

Az újdonságot Nokia T20-nak nevezték el és előreláthatólag valamikor október végén érkezhet meg a boltok polcaira. Az európai piacon minden bizonnyal megjelenhet a termék így arra is van esély, hogy Magyarországon is elérhető lesz.

t20

A készülék egy 10,4 colos FHD felbontású IPS LCD panelt kapott meg, ami mellé egy 5 MP-es szelfi kamera társult. A kijelzőt egy meg nem nevezett üveg védi, hátul pedig alumínium a készülék, csak úgy, mint a legtöbb esetben a tableteknél. A hátlapi főkamera felbontása 8 MP-el.

Hardveresen egy nyolcmagos, 12 nm-en gyártott Unisoc T610 dolgozik a készülékben, 3 GB vagy 4 GB RAM társaságában, kiviteltől függően, hiszen 32 GB és 64 GB tárhellyel is érkezik a termék. Utóbbi tovább bővíthető MicroSD kártya segítségével.

Az akkumulátor kapacitása 8200 mAh-es, amit 15W-os vezetékes töltővel lehet feltölteni, USB Type-C porton keresztül. Szoftveresen pedig a legújabb Android 11 áll a felhasználók rendelkezésére. Kék színben lesz a készülék kapható, előreláthatólag 70.000 Ft körül.


Forrás