Megvan a ROG Phone 3 bemutatójának időpontja

A múlt hónapban az Asus megerősítette, hogy valamikor júliusban mutatja majd be a ROG Phone 3-at. A tajvani cég most megkezdte a meghívók kiküldését az eseményre, így a pontos dátum is kiderült. 

Július 22-én három helyszínen tartja meg az Asus a ROG Phone 3 bemutatóját. Tajvanon, Milánóban és New Yorkban is külön rendezvény szerveznek, eltérő időpontokban. Ebből leszűrhető, hogy a készülék valószínűleg egy időben kerül forgalomba Kínában és a globális piacon, nem kell tehát heteket vagy hónapokat várni rá az európai felhasználóknak. A milánói esemény egyébként július 22-én délután 17 órakor kezdődik, konkrétan nem említik, de valószínűleg – a koronavírus miatt – csak online lehet majd követni a bemutatót.

A közelmúltban már a TENAA-nál is futott egy kört a készülék, a specifikációk egy része tehát ismert. Ez lesz az első Snapdragon 865+ rendszerchippel szerelt telefon a piacon, és a fejlesztésből a Tencent is alaposan kivette a részét. A TENAA adatlapja szerint 6,59 hüvelykes AMOLED kijelzővel érkezik az eszköz, a panel felbontása Full HD+ és állítólag támogatott lesz a 144 Hz-es képfrissítési frekvencia.

Az előlapi kamerával 13 megapixeles képeket készíthetünk, a hátlapon már három szenzor dolgozik, a főmodul várhatóan 64 megapixeles. Android 10 alapú ROG UI kezelőfelületet futtat a mobil és gyaníthatóan most is lehet majd venni mellé egy rakat kiegészítőt. A legizmosabb modell 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel rendelkezik, az akkumulátor kapacitása 5000 vagy 5800 milliamperóra lesz, és a telep támogatni fogja a 30 W-os kábeles gyorstöltést.