Megvan milyen néven lesz elérhető a globális piacon a Redmi K40

redmi-k40-1

Egy a napokban megszerzett tanúsítványnak köszönhetően kiderült, hogy milyen néven fog érkezni a globális piacra a Redmi K40.

Miután hivatalosan is bemutatkozott a Redmi K40 sorozat Kínában a múlt hónap végén, elkezdtek szivárogni az információk a globális premierrel kapcsolatban is. Ezek a hírek arról szóltak, hogy a nemzetközi piacon Poco márkanév alatt kerülhet majd kereskedelmi forgalomba a Redmi K40 termékcsalád. Ennek a pletykának akkor csak egyetlen alapja volt, méghozzá az, hogy sosem álltak távolt a Xiaomi-tól a hasonló megoldások. Vagyis az, hogy egy készüléket régiótól vagy országtól függően más márkanév alatt dobnak piacra. Mondhatni egészen idáig csak pletykaszinten állt meg ez a dolog, egész pontosan addig, amíg az USA FCC nem hitelesítette a Poco F3 készüléket, amiről kiderült, hogy ez igazából a Redmi K40 lesz. Arról még nem érkezett információ, hogy a Pro vagy a Pro+ változat is érkezni fog a globális piacra, mivel ezzel kapcsolatban még hasonló hitelesítés nem történt. Valószínűleg Poco F3 Pro/+ néven fog jönni a masina, amennyiben úgy dönt a gyártó, hogy ezeket is piacra dobja, bár ennek nem sok esély van mindhárom modell megjelenésére.

Mondhatni várható volt ez a lépés a Xiaomi-tól, de azért annak ellenére, hogy év elején még a Poco F2 idei bemutatójáról lehetett hallani érdekesen hangzik, hogy most F3-ként fog bemutatkozni.

redmi-k40-cover

A Redmi K40 az 5G-s Snapdragon 870 processzorral, 6-12 GB RAM-mal és 128/256 GB-os tárhellyel került fel a boltok polcaira. A mobil hátlapján 48 megapixeles főkamerát, 8 megapixeles ultraszéles látószögűt és egy 5 megapixeles makrókamerát találunk. Az előlapon a Gorilla Glass 5 által védett 6,67 hüvelykes Full HD+ felbontású AMOLED megjelenítő felső sávjában középen egy 20 megapixeles kamerát helyezett el a gyártó. Mindezt egy 33 wattos gyorstöltéssel tölthető 4520 mAh-s kapacitású akkumulátor látja el energiával. A fentiek alapján valószínűleg mondani sem kell, de a Poco F3 is ezekkel a hardverekkel érkezhet, már csak az a kérdés, hogy mikorra várható a bemutatója.

Ez is érdekelhet:

Megérkezett a Redmi K40, K40 Pro és K40 Pro+

Bemutatkozott a Huawei P40 egy olcsóbb és butítottabb változata

A Xiaomi Elkezdett bekúszni a Huawei helyére Európában