Melegszik és égési sérülést is okozhat az Apple Watch SE

wtach

Októberben az Apple két új okosórát is bemutatott, a Series 6 mellé jött a valamivel olcsóbb SE, amire most több dél-koreai felhasználó is panaszkodik.

Korai lenne egyenlőre bármit is levonni a Reddit-en terjedő hírekből, mivel eddig csak hat tulajdonos jelzett hasonló esetet, és úgy néz ki csak a Dél-Koreában forgalomba került modelleket érinti a dolog. Elsőként az Apple Insider írta meg, hogy a Watch SE-vel komoly gondok merültek fel. Van olyan felhasználó aki töltés közben észlelte, hogy melegszik az eszköz, de akad köztük olyan is, akinek épp a kézén volt az óra, kisebb égési sérüléseket okozva ezzel a tulajdonosnak.

Még a töltés közbeni melegedés nem is mondható annyira meglepőnek, de az a baj, hogy annyira felforrósodik a kütyü, hogy a kijelző egy része is elszíneződik, meghibásodik tőle. Hivatalos magyarázat egyelőre nincs, de minden esetben ugyanazon a területen színeződik el a kijelző és kizárólag a 40 mm-es modelleknél, ami arra utalhat, hogy egyes komponensek túl közel lehetnek egymáshoz. Nincs kizárva, hogy olyan alkatrészek érnek össze, amiknek nem lenne szabad. Az eddigi visszajelzések alapján a WiFi-s és a hálózati modemes SE-k is érintettek.

Az Apple még nem szólalt meg a történtekkel kapcsolatban, az érintett felhasználóknak viszont visszafizették az óra árát vagy kérésre kicserélték azt. Dél-Koreán kívül nem számoltak be hasonló esetről, valószínűleg az Európában fogalomban lévő modelleket nem érinti ez a hiba.