Méltó vetélytársat kap a Note 8, az LG V30 személyében

Dél-Koreai források alapján az LG V30 még augusztusban bemutatkozhat, a G7 érkezésére pedig januárban számíthatunk. Egy tipster szerint, a Note 8 előtt piacra kerülhet a V széria következő darabja és a specifikációk terén is nyilvánosságra hozott pár újdonságot.


Legutóbbi hírek szerint a Samsung phabletje valamikor augusztus végén debütálhat. Mivel a G6, a korábbi LG csúcsmobiloknál jóval nagyobb sikereket tudott elérni, a cég szakítana az eddigi hagyományokkal. Míg a V10 és V20 októberben érkezett, a folytatás már közel két hónappal előbb megjelenhet. Ebből adódóan valamikor a nyolcadik hónap közepére várhatjuk a V30-at. A jelentés kitér arra is, hogy a készülék az LG Display jóvoltából, OLED panellel érkezik. Ez utóbbiról egyébként, már korábban is lehetett pletykákat hallani.

Tavaly a V20 volt az első Nougat rendszerrel szerelt mobil. Ennek ellenére folytatás, az előrehozott dátum miatt, nem valószínű, hogy Android O-val fog megjelenni. Szóba hozták már a V30-at a Snapdragon 836-al is, de az előbbi okból kifolyólag, jelenleg, Snapdragon 835-re van nagyobb esély. Belső memória terén 6GB-ra számíthatunk. A következő adat kicsit érdekes, a kijelző méretaránya 18:5 lehet (wtf?), felbontása 1440 x 2880 pixel, mérete pedig 5,7 hüvelyk. A Note 8 dupla kameráira a V30 rátehet egy lapáttal, mivel a forrás szerint az eszköz, elől is két modullal fog rendelkezni.

Ha a fentiek valóban így lesznek, méltó ellenfele lesz a Samsung phabletjének a V30, reméljük az elődjével ellentétben, Európában is beszerezhető lesz majd.