Mutatjuk az új Huawei okoskarkötőt

A Huawei a napokban bemutatta az új okos karkötőjét, ami mondhatni egy Honor Band 6 klón. A cég a mobiltelefonpiaci nehézségek miatt megpróbál jobban fókuszálni a viselhető okos eszközökre. Ezek ár-érték arányban jó választást jelenthetnek, köztök a most megjelent Huawei Band 6 is.

A Huawei és a Honor, amíg egy cégcsoporthoz tartoztak rendszeresen adták ki ugyan azt a készüléket más-más néven különböző piacokon. Legtöbb esetben a Honor néven kiadott készüléknek volt mindig a jobb árazása. Néhány hónapja a Honor és a Huawei elszakadtak egymástól, így a Honor már nincsen kapcsolatban a Huawei vállalattal. Viszont úgy tűnik az együttműködés nem ért véget, hiszen a Huawei bemutatta a Huawei Band 6 okos karkötőt, ami ugyan az a specifikációk alapján, mint a Honor Band 6.

A kijelző egy nagy 1,47 colos érintőképernyős Amoled panel, ami sokkal nagyobb használható felületet nyújt az előző generációhoz képest. A készülékben egy nagyobb akkumulátor kapott helyet, így egyetlen töltéssel akár 14 napig is kihúzhatjuk. Intenzív használat mellett pedig 10 napot ígér a gyártó. Az órában található a pulzusmérő mellett véroxigénszint mérés is, ami jelez, ha a véroxigén szintünk túl alacsony tartományba csökken. Nyomon követhetjük az alvásunkat az órával, emellett a menstruációs ciklusok is megfigyelhetőek a nők számára. Sportolás tekintetében 96 edzésmódot támogat. Színekről egyelőre annyit tudunk, hogy a készülék elérhető lesz Fekete rózsaszín és zöld színben. Árazásról és pontos megjelenésről még nincs információ, viszont hasonló áron érkezhet a Huawei karkötője, mint a Honor-é, ami 35 dollár körül, vagyis nagyjából 11.000 Ft körüli áron.

Forrás