Négy Xiaomi mobilba is belepakolják a Samsung 108 MP-es kameráját

Az előző hónapban a Samsung bemutatta a Xiaomi-val közösen fejlesztett 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX szenzort. Első körben a Kínaiak telefonjaiban találkozhatunk majd ezzel a modullal, és úgy tűnik négy készüléknél már biztosan be fogják vetni.


Az XDA Developers kicsit mélyebben belenézett a MIUI Mi Galéria alkalmazásba, ahol négy, eddig ismeretlen kódnévvel találkoztak, ezek a “tucana”, “draco”, “umi” és “cmi”. Az említett négy darab készülék Galéria applikációja állítólag támogatni fogja a 108 megapixeles képek kezelését. A felsoroltak közül az egyik várhatóan a Xiaomi Mi Mix 4 lesz, a másik hármat még nem kötötték egyik készülékhez sem. Egy kis csavar lehet a történetben, korábban ugyanis egyes gyártók nem tették lehetővé a galéria alkalmazások számára, hogy maximális felbontásban tudjunk nagy pixelszámú képeket készíteni.

A 48 megapixeles modulok bevezetését követően viszont már orvosolták ezt a dolgot. Elég furán venné ki magát a dolog, ha egy 108 megapixeles kamerával nem tudnánk 108 megapixeles képeket készíteni, de akár ez is megtörténhet. Persze ha ez így is lesz, később várható olyan frissítés, ami lehetővé teszi majd a galéria alkalmazásban az ilyen nagy felbontású képek kezelését.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a [email protected] e-mail címen.