Nem akármilyen töltőt csomagol a Mi 11 mellé a Xiaomi

A piacvezető gyártók környezetvédelmi okokból már nem adnak töltőt a csúcsmobiljaik mellé. Az Apple után a Samsung és a Xiaomi is meglépte ezt, de utóbbinál ingyen biztosítják az a töltőadaptert, amennyiben a felhasználónak arra szüksége van. Ez az opció mondjuk csak Kínában érvényes, Európában teljesen más a helyzet.

A Xiaomi Mi 11 nemzetközi bemutatót követően végre fény derült arra, amire minden leendő tulajdonos kíváncsi volt: Jár-e töltő a készülék mellé? A hírt egy kissé humorosan próbálta meg közölni a gyártó a felhasználókkal, először azzal kezdték, hogy sajnálják, de nem adnak 18W-os adaptert, mert valószínűleg már mindenkinek van otthon belőle.

Majd úgy folytatták, hogy egy 55W-os GaN töltőt adnak. Bizonyára mindenki sejti, hogy ezzel az Apple-nek próbált odaszúrni a Xiaomi, az iPhone 12 széria bemutatóján hangzott el, hogy nem adnak töltőt, mert úgyis mindenkinek van otthon. Csak azt felejtették el hozzátenni, hogy az iPhone 12 mobilok mellé USB C kábel jár, ez pedig a régebbi adapterekkel nem kompatibilis. Nyilván a korábbi töltőket pedig a régi mobiljával eladja a felhasználók többsége.

A töltő mellett antibakteriális bevonattal ellátott szilikontok és felhelyezett kijelzővédő fólia is jár a Xiaomi Mi 11 mellé. Ezeken lehet is rögtön spórolni pár ezer forintot. A telefon ugyan nem lett valami olcsó, de árban még így is a konkurencia alatt van. Ha valaki mégis túl drágának gondolja, érdemes megvárni a hónap végén debütáló Redmi K40 szériát vagy az új Poco csúcsmobilt.