Népszerű Xiaomi tablet kapott új frissítést

xiaomi

A kínai vállalat a napokban egy fontos frissítést küldött ki az egyik legnépszerűbb táblagépére. Mutatjuk, hogy milyen újdonságokat kap meg a Xiaomi Pad 5.

Tavaly a Xiaomi visszatért a táblagép piacra, hiszen bemutatta a Xiaomi Pad 5 sorozatot, amiből a sima modell még Magyarországon is megvásárolható, durván 150.000 Ft-os áron a hivatalos forgalmazóknál.

Maga a termék erős hardverrel rendelkezik, ugyanis egy Snapdragon 860-at kapott meg 6GB RAM és 128GB belső tárhely mellett. Mindezek mellett a kijelzőre sem lehet panasz, hiszen az egy FHD+ felbontású és 120 Hz képfrissítésű IPS LCD panel.

Szoftveresen alapból Android 11-es verzióval érkezett meg, amit eddig nem nagyon sikerült túlszárnyalniuk, holott egyes készülékekre már az Android 13-as verzió érkezik meg hamarosan.

A cég a napokban hivatalosan is megerősítette, hogy globálisan, az összes Xiaomi Pad 5-re meg fog érkezni az Android 12-es rendszer, a MIUI 13.1-es rendszer társaságában.

A frissítést érdemes ellenőrizni a beállításokban, hogy megérkezett-e az eszközökre. Pontos adat nincs arról, hogy összesen mekkora helyet foglal, de biztosan tartogat újításokat, hiszen javulhat a stabilitás és a kezelőfelület is.

Azt ki lehet jelenteni, hogy a Xiaomi ezt nem igazán kapkodta el, emellett az sem biztos, hogy az Android 13 meg fog-e érkezni majd ezekre a termékekre, vagy ez lesz az utolsó nagy frissítés.


Forrás