Nincs ellenfele a Galaxy S20 mobiloknak a globális piacon

Néhány napja az AnTuTu közzétette a kínai piacra vonatkozó toplistáját, most pedig érkezett egy másik összeállítás is, amin a nemzetközi piacra szánt telefonok vannak felsorolva.

Ami elsőre szembetűnhet, hogy a kínai toplistán még az utolsó helyezett is több pontszámmal rendelkezik, mint itt az első. Mivel szintetikus tesztprogramról van szó, az elért pontszámot nem érdemes alapul venni okostelefon vásárlás előtt, egy átlagfelhasználó úgysem érez semmilyen különbséget két felsőkategóriás készülék között. Hogy egyszerűbb legyen az összehasonlítás, íme a kínai toplista:Az első helyre itt az Oppo Find X2 Pro került, a második a Xiaomi Mi 10 Pro 5G lett, a harmadik helyen pedig a sima Oppo Find X2-t találjuk. Őket a Redmi K30 Pro, Vivo iQOO 3 5G, Black Shark 3 Pro, realme X50 Pro 5G, Vivo NEX 3S 5G, Xiaomi Mi 10 5G, és a Black Shark 3 követi.

A globális rangsoron már jóval ismerősebb mobilokkal találkozunk. Az első négy helyet kibérelte magának a Galaxy S20 széria, természetesen az élen a Snapdragon 865-tel szerelt variánsok vannak, amiket a kicsit gyengébb Exynos 990-es modellek követnek.Az ötödik helyre a ROG Phone 2 futott be, ez még Snapdragon 855+-os készülék, így az áprilisi toplistán biztosan rontani fog, mivel azóta már a Mi 10 sorozat is megjelent a nemzetközi piacon. Jól mutatja a Qualcomm és az Exynos lapkák közti különbséget, hogy a hatodik és hetedik helyre az Exynos 990-es Galaxy S20+ és Galaxy S20 került. Pedig a Snapdargon 855+ már több hónapja piacon van, ehhez képest az Exynos 990 viszonylag új versenyzőnek mondható. A listát végül a OnePlus 7, a Realme X2 Pro és a OnePlus 7 Pro zárja.

Áprilisban ez a lista alaposan átalakul majd, mivel több olyan készülék is megérkezik nemzetközi piacra, amiket az elmúlt néhány hétben mutattak be.