Okosórát dobhat piacra a Facebook

the verge

Az amerikai cég források szerint azon munkálkodik, hogy okosórát dobjon piacra. Állítólag levehető kamerák is lesznek a készülékhez.

INLOCK

A Facebook egyes híresztelések szerint okosórát dobhat piacra a 2022-es évben, mégpedig nem is akármilyet. Állítólag az órához két levehető kamera is fog tartozni, amivel fotókat és videókat lehet majd megosztani a közösségi oldalon. Az egyik érzékelő videóhívásra lesz alkalmas 1080p-en, míg a második kamera autó fókusszal is rendelkezik, ezzel pedig lehet majd rögzíteni a videókat és a fényképeket.

A bennfentesek szerint, a cég azt akarja, hogy az emberek úgy használják az emberek okosórát, mint a mobiltelefonokat. A Facebook partner abban, hogy harmadik felek olyan kiegészítőket készítsenek, amire rácsatolható lesz a levehető kamera. Például táskára szerelhető eszközöket. A tervek szerint, akár nem is lesz szükség okostelefonra az óra használatához. Elvileg a cégnek több nagy amerikai partnere is van, amin keresztül folyhatnak az értékesítések.

facebook watch

Az órán természetesen lenne pulzusmérő és a sportolást is lehet majd vele figyelni. Az készülék nagyjából 400 dollár körül kerülhet forgalomba.

A cég vezetője szerint, van értelme ezeknek az extrémnek hangzó ötleteknek, mivel így a cég megkerülheti az Apple-t és a Google-t, így nem kell majd megfelelni a szigorúbb adatvédelmi szabályoknak. A Facebook nem számít arra, hogy eladási rekordokat fog megdönteni, tehát nem az a célja, hogy felvegye az Apple vagy a Samsung okosóráival a versenyt, hanem az, hogy egy alternatívát nyújtson a felhasználók számára.

Forrás